Menu
Byte Factory

ASP.NET

Jag har flera års erfarenhet av ASP.NET-utveckling. Det senaste jag gjort är på sajten jogg.se, där jag varit inblandad i flöden, bilduppladdning, import av GPS-data, artikelhantering och mycket annat. Om jag ska lyfta fram en liten favorit som jag byggt blir det Löparkalkylatorn. Testa den!

Andra ASP.NET-projekt som jag byggt är ett rekvisitionshanteringssystem och ett system för att automatiskt skapa prislistor/produktbroschyrer i PDF-format åt Ascom Sweden.

JavaScript & jQuery

Som webbutvecklare har jag skrivit en hel del JavaScript-kod, och även använt jQuery. Ett arbetsprov på detta är kartfunktionen på jogg.se, där man kan mäta sträckor på kartan. Funktionen använder Googles API:er Directions och Elevation, för att automatiskt följa vägar och skapa en höjdkurva.

Som lite kuriosa kan även mitt Yatzy nämnas här. I mars 1999 låg det på tidningen Internetguidens lista över de hetaste svenska webbsidorna...

Microsoft SQL Server

I princip samtliga projekt jag jobbat med de senaste tio åren har lagrat sina data i SQL Server-databaser. Det har inneburit att jag både jobbat med design/utveckling och även viss administration i SQL server (2000, 2005, 2008 och 2012). Jag har sysslat med allt från att installera SQL server till att skriva Stored Procedures och funktioner.

Windows Forms

Jag har byggt ett flertal Windows-applikationer (i .NET-miljö) till Ascoms (numera Fideltroniks) produktionsanläggning i Herrljunga, bl. a. ett system för sammanställning/hantering av utleveranser som var tätt integrerat med affärssystemet ASW och Centiros system för administration av transporter. Ett annat system jag byggde hanterade registrering av reparationsobjekt, samt utleverans av dessa. Slutligen kan också nämnas systemet Wireless Andon, som jag utvecklade tillsammans med en kollega.
Phone

Android-utveckling

För närvarande finns en app som jag gjort i Google Play Store. Appen heter Svettig och är en GPS-baserad träningsapp (liknande t. ex. RunKeeper), som synkar sina träningsdata med sajten jogg.se och dess systersajter. Här kan du ladda ner Svettig.